Herkenbare festival momenten

Ken jij al deze herkenbare festival momenten?

Ben jij een echte festivalganger in hart en nieren? Plan jij je hele agenda vol met de vetste festivals? Gaat jouw hart sneller kloppen bij de bekendmaking van de line-up en heb je gezonde zenuwen naarmate een festival dichterbij komt? Dan ben jij, als diehard festivalganger, ongetwijfeld ook bekend met deze herkenbare festival momenten. We hebben een aantal standaard momenten, die op nagenoeg ieder festival de revue passeren, op een rijtje gezet.

“Wel of geen korte broek?”

De dagen voor een festival houden we steevast de weerberichten en de groepsapps in de gaten. Wat voor weer wordt het? Wel of geen korte broek? Neem jij een vest mee? Het afstemmen met je vrienden is een typisch verschijnsel van het toeleven naar een festival. En dat terwijl de voorspellingen van onze weermannen ons nogal eens in de steek laten.

Zakken leeg, fouilleren maar!

Voordat je het festivalterrein betreed en met je vrienden het feest onveilig kan maken moet je eerst door de beveiliging en het fouilleren. De ervaren festival strijders onder ons weten hier wel raad mee. Alles uit je zakken, neerleggen op het tafeltje en handjes in de lucht. Dan volgen er toch nog altijd de vragen: “Zijn je zakken leeg?” en “Mag ik je fouilleren?” Je zal niet de eerste zijn die denkt: “Ik leg toch niet voor niks alles direct op tafel en doe m’n handen omhoog”, maar goed ook zij doen blijkbaar hun werk.

Lekker proppen in het kluisje

Altijd handig die kluisjes op zo’n festival. Vroeger in het Partyflock tijdperk was dit de nummer 1 sarcastische vraag op de verschillende fora: “Zijn er ook kluisjes aanwezig?”, maar dat overigens geheel terzijde. Het is ieder festival weer een prachtige strijd om met 4, 5 of 6 man alles in 1 veel te klein kluisje te proppen. Het blijft mooi om te zien hoe creatief, volhardend en lomp menig festivalganger wordt om dat kleine kluisdeurtje toch helemaal dicht en op slot te krijgen.

Voor iedereen drinken halen

Je bent binnen en klaar met je maten om van de dag te genieten. Een lekker drankje gaat er wel in. Eerst even bij iedereen een muntje ophalen en vervolgens voor de hele groep drinken halen. Lekker sociaal van je. Nadat je op ninja-achtige wijze de wachtrij omzeilt hebt en, wonder boven wonder, alle drankjes in 1x, zonder iets te hebben laten vallen, terug naar je groep hebt weten te brengen kom je erachter dat je dat ene colaatje bent vergeten. Dat wordt dus omdraaien.

De hele dag met dat ene flesje water

Veel geld uitgeven op een festival aan drank? Daar denken sommige diehard festivalgangers anders over. Je ziet ieder festival weer vele strijders met dat ene flesje water lopen. En zodra deze op is, leggen zij steevast dezelfde route af naar hun eigen Mekka, de dichtstbijzijnde wc, om daar hun heilige flesje weer bij te vullen. En terecht, want het is jouw flesje! Gelukkig is er sinds enkele jaren met de universele partydop een uitkomst tegen het weggooien van de dopjes door het barpersoneel.

Samen naar de wc gaan

Waar mannen regelmatig alleen naar de wc gaan, gaan vrouwen vaak samen. Even samen roddelen of die ene ongemakkelijke situatie ontvluchten waarin je verzeild bent geraakt ontvluchten. Of simpelweg om te voorkomen dat jij net op die ene wc zit met een defect slot en er iemand de deur opentrekt net als jij op de wc zit. En o ja, de wc is natuurlijk ook de ideale plek voor een lading aan nieuwe selfies.

Waar staan jullie?

Voor velen hoort het volgende fenomeen zeker tot de herkenbare festival momenten. Je gaat ff pissen, komt terug en je bent iedereen kwijt. Ondanks het beperkte bereik op het festivalterrein pak je je telefoon en stel je, op hoop van zegen, de beruchte vraag: “Waar staan jullie?” Na lang wachten krijg je uiteindelijk een berichtje terug: “Main, links vooraan, bij de tweede paal” of als je, later op de avond, minder geluk hebt “Bij psryb egnnre.” Succes met ontcijferen vriend!

We gaan als een raket!

Op ieder festival is het bekende kraampje met raketjes te vinden. De vraag: “Mag ik een likje?” neemt ook een mooie plek in op de lijst met veel gestelde vragen op een festival. En weer of geen weer deze raketjes vliegen altijd weer zeer vlot over de toonbank. Deze kraampjes zijn dan ook bijna altijd om 19.00 u ’s-Avonds kei hard uitverkocht. Dat is ook niet gek want waar je ook kijkt je ziet altijd wel iemand op zo’n stokje knauwen. En dat bevestigt maar weer eens dat iedereen op een festival als een raket gaat net als dit te gekke zwarte raketje t-shirt.

Oordoppen

De laatste jaren zien we steeds meer mensen met oordoppen op festivals. Gehoorbescherming op festivals is natuurlijk ook een positieve ontwikkeling. Maar we herkennen altijd wel die ene gast die voor het eerst z’n festiplugs in heeft en die denkt dat het nodig is om de hele tijd kneiter hard in je oor te moeten praten. Dat kan ook wel een paar niveautjes naar beneden.

Lijst met herkenbare festival momenten

Deze lijst met meest herkenbare festival momenten klinkt bij veel festival veteranen bekend in de oren. Dat deze lijst nog lang niet volledig is mag ook duidelijk zijn. Wij gaan in ieder geval dit festivalseizoen weer verder met turven en noteren.

De waardering van www.festivalsupply.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 2403 reviews.