Zorg met een goede voorbereiding voor het juiste festival vervoer

Festival vervoer

Het festivalseizoen is inmiddels afgetrapt met vette evenementen als Paaspop en Rebirth Festival. Het mooie weer de festival waaiers en de leukste festivals zijn weer in aantocht. Het is een prettig vooruitzicht om met je vrienden feestend de zomer door te gaan. Een van de dingen waar je ieder evenement rekening mee moet houden is het regelen van festival vervoer. Hoe kom je op het festival en hoe zorg je dat je weer veilig thuis komt?

Kies voor het juiste festival vervoer

Sommige mensen hebben altijd een vaste manier om te reizen, voor anderen is het ieder festival weer een groot vraagstuk. Hoe regel je het festival vervoer naar een evenement? Gelukkig zijn er meer dan genoeg oplossingen om op een goede manier het vervoer te regelen. We hebben de meest interessante opties op een rij gezet zodat jij alvast kan gaan plannen voor je eerstvolgende evenement. Lees je even mee?

Bob jij of bob ik?

Het is natuurlijk mogelijk om zelf te rijden. Heb je iemand die de bob wil zijn? Jij zelf of een van je vrienden? Bij nagenoeg ieder festivalterrein is ruimte voor een parkeerplaats en het grote voordeel van zelf rijden is dat je flexibel bent om te gaan wanneer je zelf wilt. Het ding is wel dat één iemand dan absoluut nuchter dient te blijven, want rijden met alcohol of drugs op is écht not done.

Regel een partybus

Sinds jaar en dag worden er genoeg busreizen georganiseerd door jongeren om naar een festival te gaan. Trommel de vrienden op in je dorp of stad en ga met elkaar met de bus van een busmaatschappij naar een festival. Een fenomeen van de laatste jaren is dat er organisaties zijn zoals onze partner PartyBussen.nl die georganiseerde busreizen naar festivals organiseren. Ben je dus zelf niet met een grote groep, dan is het toch mogelijk om met een festival bus mee te gaan. Voor een relatief laag bedrag heb je een gezellige busrit voor de boeg en kom je ook weer veilig thuis.

Kiss & Ride of carpoolen

Ieder festivalterrein beschikt over een Kiss & Ride sectie. Is het evenement namelijk redelijk dicht in de buurt, dan is het vaak handig om jezelf af te laten zetten en op te laten halen door bekenden. Makkelijk, want je hoeft zelf geen rekening te houden om nuchter te blijven. Moet je natuurlijk nog wel iemand kunnen vinden die voor taxichauffeur wil spelen. Een andere optie is carpoolen. Ken je mensen uit je woonplaats die ook naar het event gaan en die nog een plekje over hebben?

Stippel je route in het OV uit

Heeft de locatie van het festival een gunstige ligging en is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer? Check dit vooraf even, het kan zomaar zijn dat er een goede aansluiting is. Tegenwoordig rijden er bij menig evenement ook pendelbussen van het centraal station naar de locatie van het event. Bedenk wel dat je in het openbaar vervoer ook tussen niet feestgangers zit en deze niet perse in dezelfde feestmodus zitten zoals jij met je vrienden. Stippel vooraf je route uit en zorg dat je op tijd de bus of trein pakt. Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt ervoor dat je weer veilig thuiskomt.

Je kunt altijd terugvallen op een taxi

Wil je niet zelf rijden, krijg je niemand mee voor een festival bus en sluit het openbaar vervoer totaal niet aan? Het is altijd mogelijk om een taxi te regelen. Je wordt netjes afgezet, opgehaald en naar huis gebracht. Wel tegen betaling uiteraard. Een handige optie om altijd op terug te vallen. Het is slim om altijd even prijzen te vergelijken bij verschillen taxibedrijven. Op deze manier weet je of je een eerlijke prijs krijgt aangeboden.

Bereid je maximaal voor op een festival

Het festival vervoer is een van de zaken die je vooraf even goed dient te regelen. Zo voorkom je dat je op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. Wil jij weten wat je nog meer kunt doen voor een goede voorbereiding op het festivalseizoen? Wees onder andere altijd voorbereid en zorg voor goede regenbescherming! Oh ja en om niet te vergeten als jij de bob een keer niet bent en heerlijk aan de gang kunt gaan kan je deze Caleidoscoopbrillen ook niet missen.

Geef een antwoord

DutchEnglishGerman
De waardering van www.festivalsupply.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.2/10 gebaseerd op 3920 reviews.